Paranoid Luna Maya
Lirik Lagu/ Lyrics
Yeah
AC dan Luna
Dari KL to Jakarta
Paranoia

Paranoid, aku paranoia
Aku paranoid, aku paranoia

Paranoia noia
Tubuhku di minda minda
Kini terus menyusup ke jiwa
Hatiku pula rasa gelora
Keadaan sesuatu yang tak kena
Jiwa bergetar berdebar dada
Apakah maknanya ini semua
Timbulkan tanda tanya
Timbulkan propaganda

Aku sensitif positif negatif
Ilusi definasi dimensi
Imitasi penuh intoksikasi
Mentaliti dalam diri ini
Cubalah kau mengerti
Isi hati ini
Bawalah daku pergi
Ke alam realiti
Tinggalkan fantasi
Tinggalkan duniawi, yeah
Tinggalkan semua ini

Aku paranoid, aku paranoia
Aku paranoia, aku paranoia
Aku paranoid, aku paranoia
Larilah lah lari darinya
Dari semua sengketa dunia
Oh yeah

Woo-ooh (move your body side to side)
Woo-ooh
Stereophonic auto-tune
Rentak lagu tersusun
Goyang pinggul beralun
Jadi callerback-tone pun memang cun
Renungi hayati
Resolusiku ini
Bukan cari publisiti
Kisah realiti duniawi

Cara kita berfikir berbeza
Pendapat dan juga idea
---
---
Andai kata-kata ku terkasar
Bahasaku pasar
Tapi ku sedar kau tercabar, bersabar
It's me..
They called me Mr Versatile

Aku paranoid, aku paranoia
Aku paranoia, aku paranoia
Aku paranoid, aku paranoia
Larilah lah lari darinya
Dari semua sengketa dunia oh yeah
Bawaku pergi ke satu dimensi uh woah
Ingin berlari menggapai mimpi uh oh
Ku punya inovasi ideologi sendiri
Cobalah kau mengerti jauh di lubuk hati
Cobalah kau mengerti cobalah kau fahami
Apa yang ku ingini

Aku paranoid, aku paranoia
Aku paranoia, aku paranoia
Aku paranoid, aku paranoia
Larilah lah lari darinya
Dari semua sengketa dunia
Aku paranoid, aku paranoia
Aku paranoia, aku paranoia
Aku paranoid

Paranoia baybeh

Video Muzik/ Music Video
Paranoid Official MV

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
Maxis / Hotlink Caller Ringtones: (DAIL) *131*395506 tekan CALL
Celcom Call Me Tones: (DAIL) *888*222400# tekan CALL
Digi Color Tunes: (SMS) CT 0431448 ke 20000
U Mobile Colour Tones: (DAIL) *118*587429# tekan CALL

Muat Turun MP3/ MP3 Download
Paranoid (feat. Luna Maya) - Paranoid (feat. Luna Maya) - Single (iTunes)

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: Paranoid
Artis/ Artist: AC Mizal & Luna Maya
Album: - / Single (2014)

Composer: Jeff A To Z (A Plus Music Production)
Lyrics: Jeff A To Z (A Plus Music Production)

(P) 2014 Sony Music Entertainment Malaysia Sdn Bhd
Paranoid.. aku paranoia.. lagu Paranoid kolaborasi kali pertama antara AC Mizal dan Luna Maya. Lagu ni sekarang antara lagu music dance tempatan yang selari dengan trend muzik video seperti di Hollywood. Ada yang samakan Paranoid AC & Luna Maya ni seperti muzik video pitbull, will.i.am dan britney spears.

paranoid luna maya ac mizal
AC Mizal mengesahkan dia sedikit sebanyak menggunakan publisiti dan karekter unik Luna Maya untuk cuba memasuki pasaran Indonesia. Dan di Malaysia? Luna Maya secara tidak langsung dapat terus meletakkan nama di Malaysia.

Paranoid ni lagu meluahkan perasaan paranoid dengan duniawi yang dipenuhi fantasi manusia. Luna Maya kata ajak lari dari segala sengketa dunia. AC Mizal pula, meminta pendengar memahami perbezaan fikiran mungkin memaksa dia ingin ke dunia realiti yang lebih ideal.

Lihat sendiri muzik video Paranoid dibawah. Citarasa antarabangsa, AC Mizal rap depan lamborghini putih. 



Lirik/ itunes mp3 paranoid: Klik sini.
Selepas 2 konsert AF2014, perasan tak ada meter Juri Juara selepas setiap persembahan peserta di pentas. AF2014 hanya kira undi sms dari peminat, jadi apa fungsi Juri Juara Hafiz dan Stacy?

Juri Juara AF2014
Sebenarnya dalam AF2014, Hafiz dan Stacy buat kali pertama terlibat dalam inisiatif digital Astro untuk aplikasi mobile AF2014 yang boleh di download di.
- AF2014 (Apple iTunes AppStore)
- AF2014 (Google Play Android App)

PS: Pengguna boleh menyertai peraduan karaoke AF2014 melalui app AF2014 ni.

Google Play AF2014
Tugas juri Juara AF2014
- Menilai persembahan pelajar di konsert Akademi Fantasia
- Memberi markah peratusan
- Memberi komen

Hafiz Stacy A2014
Walaupun markah Juri Juara tidak terlibat dalam menentukan nasib 12 peserta AF2014 tapi adanya Hafiz dan Stacy yang memang ada kredibility, ada pengetahuan tentang muzik sebenar dan sememangnya popular dalam muzik Malaysia, meter Juri Juara AF2014 membantu memberi jangkaan kualiti dan penilaian lebih profesional bagi setiap persembahan pelajar AF2014.
Lagu gabungan 7 (RubbaBend, Hunny Madu, Nadhira, Kayda, Shikara, Al Caponey & Supa Mojo) rappers perempuan Malaysia. Lagu diolah oleh Tactmatic & SonaOne. Lumrah lagu rap, Hunny madu mula lagu dengan rap pasal mom yang boleh rap dan bermegah-megah, sikap dan ada unsur cabar mencabar pada semua rappers lain seluruh Malaysia.

Tactmatic
Multi language Bahasa Melayu, English, Chinese dan Indian. Segala unsur dirty nasty F word ada dalam lagu ni. Bahasa? Explicit content okay :) tapi ada pengajaran/ motivasi jika betul-betul dengar.

SonaOne
Suka dengan lagu-lagu rap urban yang ada Hunny Madu / Kayda sebab Muzik Video mesti clear in HD dan berkualiti. Saksikan sendiri #AV MV dibawah ni. Ini bukan rap party, ini rap perempuan dan merbahaya.



Info, Mp3, Lirik etc #AV: Klik sini.
AV Tactamic SonaOne
Lirik Lagu/ Lyrics
HUNNY MADU:
Terus terang, sebab dia dah sell out, aku queen of hiphop
Cakap lepas, & respected for bringing real art,
Rhyme macam genius bagi makan sebab korang lapar
Jangan tiru lirik, itu kurang hajar,
Hunny Madu diri gagah dengan pendirian,
Beza dengan kau lemah dalam pemikiran,
Siapa yang kisah dengan lagu2x kau,
Jangan terasa sayang, bila kau tak dihirau,
I keep my flowing old skooling but Im confusing my opponents,
Madu juice on the loose, smoothly arranging consonants,
Kalau suka biar verse aku diulangi,
Sebab bilaku habis, y’all say haa nak lagi
I’m like Heisenberg, jangan nak masuk campur,
When geek turns bad, ini urusan kotor,
I’m like the new ms Hill, minus the crazy,
So boys u know u better watch me

AL CAPONEY:
Cough it up, time to pay, no more getting this honey for free,
That’s wassup, I don’t play, honey pot’s closed indefinitely,
3 years in no diamond ring this sh*t is getting boring
I been your rock now rock me up or homie you’ll be sorry.
Real man or what Bossman or not whatever man, man the f*ck up
Don’t take a genius to figure it out if there’s no Poney, then nothing would work
Raise the bar, Raise the bar, raise the bar hey raise it
then twerk twerk twerk twerk twerk twerk twerk…
Yeah I’m a real woman, like Bey said, we independent,
Good, bad I’m all that… Goddamn it I’m an institution,
Pay my own bills, just keepin’ it real
Baby it ain’t easy looking this trill.
Do all the cooking and cleaning in heels. (WELL DONE ME!)
Calling me a ho yeah I put the ho in hostile
It’s that time of the month so let me put these flows out
I do it like a gymnast, watch me as I flip it up,
Used to be a man’s world now the women’s gonna be on top

SUPA MOJO (Mandarin Translation)
Attention please, this is an announcement.
Come on and have a taste of the real thing
Listen carefully don’t be noisy, enrich your mind
Learn the old saying, all for one one for all, how important would it be
In the city full of people, footsteps follow the clock ticking emptily
Don’t forget the existence of affection, remember the firmness stepping on the ground
Full of anticipation, listen to the music
Time has no boundaries, something inexplicable in the heart
Fly off to the moon, kiss away the evil temptations in the world
On the quiet night, untangle your thoughts to unleash the wildness without fear
In this intriguing world you are not alone, the past is for reminiscing, look ahead
No panic no mess, no greed no troubles, original lifestyle
Supa Mojo, Dynasty. Go with the flow….

NADHIRA
Said I was having dreams, up in my head laid in my bed I’m imagining
Cold sweat don’t fear my brethren entering heaven don’t kill me yet
I’m not ready to leave, be grinding my shit, the people that stabbed a knife in my back
Is the same old crew that be sucking my jack touching my twat and be kissing my crack
I’m so sick of them telling me lies, said I never make it watch me go break it.
For the record, god they must be delirious
Can’t believe that I’m curious over pretentious bad bitches that don’t mean shit to me
Look at me, I’m the fucking change in the industry
Show me what I’m fronting, got every reason to be counting
My ringgit and cents coz that’s where it went, my heart and soul
The warm and the cold, through the vines, yeah I heard it
Everything sounds so familiar, images look so similar the colors remind me of earlier
Days and day I lay back, my henny be talking to me, bitches be watching me smoking this tree
I be back on my feet, back on the beat.
You got something to say, come down this way don’t fuck up with my day
Talk to me or get outta my face I’ll show you how to behave, beyotch!

KAYDA
Memang malu kalau aku tak rap dalam lagu ini
Semua tahu takkan lengkap kalau Kayda takda sini
Yang lain tengah marah mcm mana boleh begini?
siapa cakap gadis rap tak boleh jadi bini?
Emosi ku jadi stabil aku bekerja keras
Kau buat duit banyak belum boleh beli kelas
Biar kenyang ilmu bagai satu cupak beras
jangan minda hanyut pemahaman tidak jelas
kau kutuk aku macam buku dosa kau jernih
jangan bodoh sombong kau masih anak benih
tunjuk salah orang lain sebab tak pernah letih
cerminkan diri kau jangan nak berlagak lebih
mulut kau seperti badan orang yang berdaki
kalau pandai sangat kenapa nak kena maki
cuba cari ketenangan dan terangkan hati
sebab aku takkan lemahkan diri sampai mati

RUBBABEND
I'm psycho,black gecko
Ain't devilish but im cracko
im feisty im nasty
its a fussy 90's baby
I do it like a brother do it better than a dude
so shut it down pack it all back to your hood
We mad as a hatter mad as a march hare
got tiaras in ma mouth,spittin' diamonds in the air
Attitude, your attitude it gets crazy with the four days act of rude
she a queen by the dawn and a cray by the night
Im rubbabend and i need no musk

Muthugale kuttere vena(thou shan't stab from the back)
nanom vazhaiyile sikkatha meena(not a fish to get caught in one of those nets)
manasana manasu manasu illama kollare
ulagathle poradum paavi nana.(im just tryna survive in this world full of inhumane beings killin their
own kind)
kealu!(listen!)
uh!if you cold and i snap for the bold
and i snap for the ladies
coz we're goin outa control

Coz i always smell like a winner
take a ride around my beemer
aint nobody stoppin me im a dreamer
take your fonies back in a backpack
coz i might just snap back
uh!if you cold and i snap for the bold and i snap for the ladies coz we're goin outa control.
Psyounittttttttt
karghhhhhh!!!!!!!!!!!

SHIKARA
I be pushin' up my verses like I'm at the gym
Push 1, push 2, but don't call me slim
Cause my body and my curves they be slippin' in
Tight jeans, yeah my denims got you faded in

Tell a bad bitch that I run this game
Fuck my yon, don't forget my name
KL reppin' but I'm chillin in Hawaii mayne
Uh, spark that flame

Fire crackin' till the dawn, try to stay awake
They sleeping on you baby I take no breaks
Don't hate, I don't date, but I'm looking for that soulmate
On another level like I'm floatin', outer space

This aint a race, baby I'm on third base
Leave no trace, up off my face
Watch my pace
I'm about to blaaaze

I be I be I be I be on that college grind
Rapper hungry tell you blunty I'm a rare find
Shine so brightly like a diamond in a dark mine
Run the streets like a quarter back, front line

Yeah, imma show you how its done
Watch......

Uh Uh Uh Uh Uh lets blazeee
Kill all these bitches in 9 heel stilettos
I rock my Adidas and sip Amaretto
My swag is outrageous I flow like Moscato
I echo you let go I walk fast you sip slow
Don't mistake for a rapper with no content
I'm underground, I'm god sent

Video Muzik/ Music Video
#AV (Official Music Video) (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
MAXIS CRT

HUNNY MADU: Dial *131*417357# and Call
NADHIRA: Dial *131*417359# and Call
KAYDA: Dial *131*417358# and Call
RUBBABEND: Dial *131*417366# and Call
SHIKARA: Dial *131*417368# and Call
SUPA MOJO: Dial *131*417370# and Call
AL CAPONEY: Dial *131*417355# and Call

CELCOM CMT

HUNNY MADU: Dial *888*226632# and Call
NADHIRA: Dial *888*226634# and Call
KAYDA: Dial *888*226633# and Call
RUBBABEND: Dial *888*226635# and Call
SHIKARA: Dial *888*226636# and Call
SUPA MOJO: Dial *888*226637# and Call
AL CAPONEY: Dial *888*226631# and Call

DIGI RBT

HUNNY MADU: Dial *233*0438012# and Call
NADHIRA: Dial *233*0438014# and Call
KAYDA: Dial *233*0438013# and Call
RUBBABEND: Dial *233*0438015# and Call
SHIKARA: Dial *233*0438016# and Call
SUPA MOJO: Dial *233*0438017# and Call
AL CAPONEY: Dial *233*0438011# and Call

UMOBILE

HUNNY MADU: Dial *188*5*602157# and Call
NADHIRA: Dial *188*5*602159# and Call
KAYDA: Dial *188*5*602158# and Call
RUBBABEND: Dial *188*5*602160# and Call
SHIKARA: Dial *188*5*602161# and Call
SUPA MOJO: Dial *188*5*602162# and Call
AL CAPONEY: Dial *188*5*602156# and Call

Muat Turun MP3/ MP3 Download
AV - AV - Single (iTunes)

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: #AV
Artis/ Artist: Tactmatic & SonaOne, featuring RubbaBend, Hunny Madu, Nadhira, Kayda, Shikara, Al Caponey & Supa Mojo
Album: - / Single (2014)

(P) 2014 The MoveMint Kaya Butter
Amir Loqman Pergi Ke Laut
Lirik Lagu/ Lyrics
Cerita ini mengisahkan tentang dua orang kawan
Satu ini panggil Amir satu lagi panggil Loqman
Masuk satu geng 747
Nak jadi taiko sila jumpa brader Joe

Hey, hampir mati katak gagal rompak kedai pajak
Bila lutut dah bergoyang nak cabut tak bolehlah
Alamak dah tak boleh pilih
Ini bukan zaman mata sedih ambil alih

Nak jadikan cerita ada taiko nama Manja
Offer 30 ribu keluar terus bersih nama
Tak kisah cara apa asal duit depan mata
Nak hidup lama atau campak Kinta River

Jam dah pukul berapa kita ni dah lambat
Hutang kena bayar takut nanti tak sempat
Sebelum nyawa habis baik kita cepat
Banyak orang dah mencari tak pasal kena rembat

Sampai bila nak jadi samseng
Sampai bila nak kaki kencing
Sampai bila kerja nak potong daging
Wohoooo

Sampai bila nak jadi samseng
Sampai bila nak kaki kencing
Sampai bila kerja nak potong daging
Sampai bila nak bertaubat

Alamak dah tersalah pilih
Buat keputusan jangan main asal boleh
Alamak dah tersalah pilih
Jangan ikut nafsu nanti jadi penyakit

Alamak dah tersalah pilih
Buat keputusan jangan main asal boleh
Alamak dah tersalah pilih
Jangan ikut nafsu nanti jadi penyakit

Benda baru pulak jadi, Ah Fook terbakar dek api
Tambah pulak big boss mati, kerja budak dua ekor ni
Nak buat macam mana Big Joe tak boleh buat
Apa pesan mata sedoh kalau takde tolong jaga

Loqman ni pulak rampas Balqis dari Big Joe
Dah tau awek orang tapi dia buat bodoh
Konon nak jadi hero walau takde sape suruh
Akhirnya dapat tahu si cacai ni pembunuh
Jadi ini satu kisah buat pedoman
Kalau buat kerja halal pasti ada jalan
Bukan cari pasal dengan orang di jalanan
Hidup sentiasa susah mati pun tak aman

Jam dah pukul berapa kita ni dah lambat
Hutang kena bayar takut nanti tak sempat
Sebelum nyawa habis baik kita cepat
Banyak orang dah mencari tak pasal kena rembat

Sampai bila nak jadi samseng
Sampai bila nak kaki kencing
Sampai bila kerja nak potong daging
Wohoooo

Sampai bila nak jadi samseng
Sampai bila nak kaki kencing
Sampai bila kerja nak potong daging
Sampai bila nak bertaubat

Video Muzik/ Music Video
[MV] Sampai Bila W.A.R.I.S feat. Mark Adam (OST Amir & Loqman Pergi Ke Laut) (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
Maxis / Hotlink Caller Ringtones: (DAIL) *131*401455 tekan CALL
Celcom Call Me Tones: (DAIL) *888*223668# tekan CALL
Digi Color Tunes: (SMS) CT 0434346 ke 20000
U Mobile Colour Tones: (DAIL) *118*590295# tekan CALL

Muat Turun MP3/ MP3 Download
-

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: Sampai Bila
Artis/ Artist: W.A.R.I.S (WARIS) feat. Mark Adam
Album: - / Single (2014)

Ciptaan lagu: DJ Fuzz
Lirik: Adeep Nahar

Lagu tema OST filem Amir & Loqman Pergi Ke Laut (2014)
Amir & Loqman Pergi Ke Laut mulai 25 September 2014 di pawagam berhampiran anda!

(P) 2014 Astro Shaw
Azmyl Yunor
Lirik Lagu/ Lyrics
Cinta sememangnya buta
Tak membezakan warna
Bangsa atau agama
Darjat atau usia... oh...

Tapi masih ramai yang lena
Buta pada helah mereka
Yang mendagangkan duka
Atas nama yang Ehsa... oh...

Haruskah ku memilih
Antara keruh, jernih
Antara benci, kasih
Bila kebenaran di sisih... ke tepi...

Aku mungkin tak berilmu
Sepadan dengan mu
Tapi jangan sangka aku
Mudah di keliru... oh...

Haruskah ku memilih
Antara keruh, jernih
Antara benci, kasih

Bila kebenaran di sisih... ke tepi...

Video Muzik/ Music Video
Azmyl Yunor - Lena ( OST Tolong! Awek Aku Pontianak ) (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
Maxis / Hotlink Caller Ringtones: (DAIL) *131*--- tekan CALL
Celcom Call Me Tones: (DAIL) *888*---# tekan CALL
Digi Color Tunes: (SMS) CT --- ke 20000
U Mobile Colour Tones: (DAIL) *118*---# tekan CALL

Muat Turun MP3/ MP3 Download
-

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: Lena
Artis/ Artist: Azmyl Yunor
Album: - / Single (2011)

Lagu tema OST filem Tolong! Awek Aku Pontianak (2011)

(P) 2011 Astro Shaw
Contest Dateline: 31 OCTOBER 2014, 23:59:59

Maxis menawarkan peluang untuk anda menang Samsung Galaxy S5 ataupun Xiaomi Redmi melalui contest mudah 'Muzik Pasti Letop'.

Hadiah

Samsung Galaxy S5 Maxis
1x Samsung Galaxy S5 Smarphone worth RM2,399

Xiaomi Redmi Maxis
1x Xiaomi Redmi Smartphone worth RM899

5x AEON Shopping Voucher worth RM100

Cara Menang
Muat turun seberapa banyak Caller Ringtone RM1 dari senarai lagu atau kirimkan kepada teman dan keluarga anda.

*Peserta mestilah muat turun sekurang-kurangnya 3 Caller Ringtone dan pastikan ia aktif sepanjang tempoh peraduan ini.

Kirimkan Caller Ringtone kepada teman dan keluarga anda. Dail *131**#. (eg. *131*987654*60123456789#)

Caller Ringtone - RM3/muat turun, pembaharuan bulanan RM2/bulan. Pelanggan Hotlink boleh membuat pilihan RM0.50/pembaharuan mingguan.

Sertai/ Senarai CallerRingtone: Klik Sini.
Lagu Matahari nyanyian Hafiz mula naik carta muzik sekarang. Mula-mula dulu ingatkan lagu Matahari ni sama macam yang dinyanyikan Erissa Ceria Popstar. Sangat berbeza, Matahari Hafiz ni lagu balada / slow rock.

Hafiz Matahari Enggan Toleh Belakang
Saksikan video dibawah, live Matahari di pentas Ceria Popstar 2 yang lalu.



Lirik lagu Matahari klik sini.
Sempena promosi filem trilogi Lagenda Budak Setan 3 Kasyah, Astro Shaw & Tarantella Pictures mengajak semua peminat untuk meniru lagu tema nyanyian Yuna, 'Lautan'.

Kasyah Lagenda Budak Setan 3
Hadiah
Menangi CD dan poster ditandatangani Yuna

Cara menyertai
Nyanyikan kembali lagu tema Lautan atau rakamkan video/ audio pesanan anda kepada Yuna.

Peluang Menjadi Penyanyi
Kiranya kalau anda menang, lagu cover Lautan nyanyian anda bakal mendapat liputan meluas di segala channel Astro Shaw dan produksi Lagenda Budak Setan 3. Mana tahu, anda bakal disunting menjadi penyanyi terbaru industri muzik di Malaysia.

Sertai disini: Klik sini
Khamis nanti Dafi akan muncul dalam sesi perkenalan dalam KL Converge sebagai duta terbaru bagi syarikat telekomunikasi U Mobile. Imej bersih, baik, rendah diri dan mesra orang ramai agaknya berjaya menarik minat U Mobile untuk memberi kepercayaan kepada Dafi.

Dafi U Mobile KL Converge
Update: Dafi bakal melancarkan album baru Seumur Hidup. Bakal mengikuti jelajah promosi bersama U Mobile untuk khidmat terbaru eg: U Karaoke dan aplikasi mobile terkini oleh U Mobile.

U Mobile Dafi 1 Year Free Internet
Dapat Internet FREE selama setahun untuk pengguna yang bertukar kepada U Mobile.

U Mobile New Years Day
Untuk 2 juta pelanggan baru pertama mendaftar dateline 31 Disember 2014, sambut tahun baru dengan kadar panggilan dan internet percuma selama 24 jam di hari pertama 1 Januari 2014.

Game U Mobile tanpa Had
Main pelbagai game tanpa had melalui aplikasi terbaru U Mobile, hanya RM3 seminggu.

Dafi U Mobile
Dafi cakap U Mobile ada memberi loyalty points kepada semua pengguna U Card (Kad Sim U Mobile). U Card adalah perkhidmatan loyalty points pertama yang memberi hadiah kepada pengguna kad sim di Malaysia.
Macam trend je Akademi Fantasia akan hadirkan seorang peserta jelitawan setiap kali musim baru berlangsung. Kali ini AF2014 nampaknya dah mula mengetengahkan ADEL sebagai seorang yang sangat-sangat sweet dan adorable di hati peminat.

ADEL AF2014 Kacak
Orang Sabah, Adel hadir innocent dan.. sangat cantik macam princess. Salah seorang gadis unduk ngadau (ratu cantik sabah) bandaraya Likas.

ADEL AF2014
Biodata Ringkas ADEL
Nama Penuh: Adeline Joyce Masidah
Peribadi: Penyayang, suka membantu, berdikari, berusaha untuk berjaya
Hobi: Menyanyi, menari
Umur: 21 Tahun (2014)
Tempat Lahir: Hospital Queen Elizabeth Sabah

ADEL unduk ngadau likas
Genre Fav: Balada, slow rock, pop, jazz
Penyanyi Fav: Siti Nurhaliza, Kris Dayanti, Celine Deon, Beyonce, Sarah Geramiho
Pelakon Fav: Aaron Aziz, Erra Fazira

ADEL AF2014
AFUNDI Adel (SMS)
SMS: Taip AFUNDIADEL atau AFUNDI<3>ADEL untuk (3/5/10 undian) ke 32777. Contoh : AFUNDI10 ADEL KE 32777 Untuk 20 undian: Taip AFUNDI20ADEL ke 32777. Kadar premium untuk setiap undian: = RM0.50. 

ADEL AF2014 Konsert Minggu 1
AF2014 dah habis 2 konsert (Setiap Ahad 9 Malam Astro Maya HD). AF2014 lebih berkualiti berbanding tahun lepas, dan.. Wawa menjadi peserta pertama yang tersingkir.

Wawa AF2014
Konsert Minggu 1 AF2014, adalah konsert pengenalan. Wawa muncul buat pertama kali menyanyikan lagu Hujung Dunia dipopularkan Hanie Soraya.

Wawa AF2014 Konsert Minggu 1
Wawa transformasi AF2014
Konsert Minggu 2 AF2014 berkonsepkan Pop 90-an. Wawa menyanyikan lagu Siti Nurhaliza bertajuk Wajah Kekasih. Juara Meter memberikan markah bercampur HAFIZ = 63% : STACY = 35%.

Wawa af2014
AF2014 adalah pertandingan populariti (Undi SMS untuk selamatkan artis kesukaan). Jadi, bintang Wawa dalam AF2014 secara automatik dipadamkan walaupun fans kebanyakannya rasa ada peserta lain yang menyanyi hambar berbanding Wawa.

AF2014 Wawa Tersingkir
AFUNDI< 3/5/10/20> WAWA dan hantarkan ke 32777
Matahari Hafiz lagubestbest
Lirik Lagu/ Lyrics
Matahari tak cukup indah
Pada pagi yang suram ini
Malam ku resah kerana
Malam mungkin kelam

Bumi indah cinta punah
Bintang bintang tumpang berduka
Meratapi nasib
Kenapa hari ini

Matahari bangunlah
Indahkan hari ini
Engkau perlu hidupkan semula mimpi kami

Matahari bangkitlah
Indahkan hari ini
Engkau perlu hidupkan semula cinta kami

Lupakan kisah
Kisah yang terjadi
Mengharap sinar
Sinaran darimu

Matahari bangunlah
Indahkan hari ini
Bagi kami terus melayari hidup kami

Matahari bangkitlah
Indahkan hari ini
Bagi kami terus menghidupkan cinta kami

Lupakan kisah
Kisah yang terjadi
Mengharap sinar
Sinaran darimu

Video Muzik/ Music Video
Hafiz Suip Nyanyi Live Lagu Baru - Matahari (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
Maxis / Hotlink Caller Ringtones: (DAIL) *131*257292 tekan CALL
Celcom Call Me Tones: (DAIL) *888*---# tekan CALL
Digi Color Tunes: (SMS) CT 1800020 ke 20000
U Mobile Colour Tones: (DAIL) *118*---# tekan CALL

Muat Turun MP3/ MP3 Download
Matahari - Luahan Hati Anak Seni (iTunes)

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: Matahari
Artis/ Artist: Hafiz Suip
Album: Perjalanan Anak Seni (2013)

(P) 2014 Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd
AF 2014 ialah pertandingan realiti nyanyian TV oleh Astro (Malaysia) dengan had umur 18 - 35 tahun. Akademi Fantasia musim ke 11, AF2014 menyerap kembali beberapa format seperti kamera tersembunyi untuk lebih 'drama'.

AF 2014 Info
Diari AF 2014
Hos Jihan Muse. Memaparkan kehidupan peserta AF di Akademi. Kebanyakan berkaitan persiapan pelajar dalam seminggu sebelum malam konsert. Dilatih dari sudut vokal, tarian dan persembahan oleh tenaga pengajar eg: Fatimah Abu Bakar, Marlia Musa, Siti Hajar, Acis dan Linda Jasmine. Kalau ada drama cinta antara pelajar pun, ceritanya bermula di sini.

Pengacara AF2014
Isnin-Khamis, 9.00pm selama 30 minit. Di saluran Astro Ria & Maya HD

Tenaga Pengajar AF2014
Konsert AF 2014
Hos Zizan Razak. Seperti biasa para pelajar AF2014 (12 peserta) akan bertanding mempersembahkan lagu secara live di pentas Konsert AF. Kritikan juri dan disinilah nasib bakal ditentukan 100% melalui undian SMS penonton / peminat. Penyingkiran, elemen kejutan dan 'drama' program realiti AF 2014 ada disini.

Pelajar AF2014
Keseluruhannya, AF2014 bakal berlangsung selama 10 Minggu. Setiap Ahad 9.00pm. 9 (Konsert Pembukaan), 14, 21, 28 - September. 5, 12, 19, 26 - Oktober. 2, 9 (Final) - November.
1. ADEL, 21 Tahun.
Tidak pernah masuk mana-mana pertandingan, suka tengok AF, pernah pergi ujibakat AF musim sebelumnya tetapi kali ini baru dapat masuk. Sabah.
ADEL AF2014
2. AMAN, 21 Tahun, Pereka Grafik.
Ada sedikit pengalaman menyanyi form 1 nasyid, form 4 dikir barat, mungkin pernah menyanyi di majlis kahwin juga kot.
AMAN AF2014
3. AZWAN, 30 Tahun, Peniaga.
4. EWAL, 22 Tahun, Penyanyi & Komposer.
5. FAREZ, 21 Tahun, Pelajar.

6. FIRMAN, 21 Tahun.
Terpaksa menganggur sebab sijil semua diterhilangkan emak sendiri. Ada menyertai wedding band, walaupun bukan vokalis namun sering dipaksa nyanyi setiap kali membawa lagu rock.
Firman AF2014
7. MUNA, 21 Tahun, Pelajar.
8. NINA, 21 Tahun, Pelajar.
9. NUHA, 21 Tahun, Pelajar.

10. WAWA, 19 Tahun, Catering Keluarga.
Sangat teruja, dan mendapat sokongan penuh keluarga untuk mengasah bakat seni nyanyian. Suka menyanyi dan selalu masuk pertandingan nyanyian.
Wawa AF2014
11. ZARIF, 26 Tahun, Perancang Kesihatan Coway.
12. ZIHA, 20 Tahun, Pelukis Pelan.

Cara Undian SMS AFUNDI AF2014
Contoh ADEL:
1 Undian: Taip AFUNDIADEL ke 32777
3 Undian: Taip AFUNDI3ADEL ke 32777
5 Undian: Taip AFUNDI5ADEL ke 32777
10 Undian: Taip AFUNDI10ADEL ke 32777
20 Undian: Taip AFUNDI20ADEL ke 32777
Kadar premium untuk setiap undian: = RM0.50
Merdeka 57 Malaysia 2014
Selamat menyambut Hari Kemerdekaan Ke-57, 31 Ogos 2014.

Tema Merdeka 57: Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

Lagu Tema Merdeka 57: Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta (Klik sini)

Ciptaan: Sharon Paul
Lirik: Ahmad Fedtri Yahya
Nyanyian: Bob Yusof

PS: Dengar tema macam lirik lagu Sudirman, tapi lagu merdeka bukan ambil sudirman tapi lagu nyanyian Bob Yusof dari Orkestra RTM.

Sambutan Hari Merdeka 57
31 Ogos 2014
7:00AM
Dataran Merdeka

Untuk arkib lagu patriotik: Klik sini.
Merdeka 57 Malaysia Logo
Lirik Lagu/ Lyrics
Cinta
Cinta kepada nusa
Kini dan selamanya
Tak berbelah bagi

Cinta bergema
Sejarah kebangkitan
Semangat bagai pahlawan
Alangkah oh bertuahnya

Kita
Punya rasa yang dalam
Pada pertiwi ini
Kita terus berganding ke mercu

Chorus
Di sini lahirnya sebuah cinta
Cinta yang semarakkan
Penyatuan kita semua
Di sini lahirnya sebuah cinta
Curahkan sepenuhnya
Jasa dan budi kita

Segala cabaran
Kita terus tempuhi
Jangan ada yang leka
Tetap berjuang

Di sini lahirnya sebuah cinta
Cinta yang semarakkan
Penyatuan kita semua
Di sini lahirnya sebuah cinta
Curahkan sepenuhnya
Jasa dan budi kita

Ayuhlah berbakti
Hingga akhirnya

Video Muzik/ Music Video
Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
-

Muat Turun MP3/ MP3 Download
-

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta
Artis/ Artist: Bob Yusof
Album: - / Single (2014)

Lagu tema rasmi sambutan hari kemerdekaan ke-57 (2014)

Ciptaan: Sharon Paul
Lirik: Ahmad Fedtri Yahya

(P) 2014 OrkestraRTM (ORTM)
Baru-baru ni 12 Ogos 2014 Jaclyn Victor ada buat sidang akhbar mengumumkan yang dia senyap-senyap dah jadi isteri kepada vokalis kumpulan Az Yet.

Jaclyn Victor Shawn Rivera
Pendek cerita, Az Yet ada datang malaysia awal tahun lalu untuk lagu Magical Moments OST filem animasi Ribbit KRU duet bersama Jaclyn Victor, dan Shawn Rivera (Vokalis) telah jatuh cinta pandang pertama pada Jaclyn Victor. Selepas 7 bulan, mereka pun berkahwin di sebuah gereja bersejarah di Philadelphia USA dihadiri hanya ahli keluarga terdekat.

Jaclyn Victor Shawn Rivera
PS: Macam dalam filem komedi romantik.

Shawn Kurt Rivera, 43
Shawn Rivera ialah penyanyi Amerika bertaraf calon anugerah Grammy, penulis lagu, penerbit, percussionist dan arranger dan dikenali ramai melalui kerjayanya sebagai vokalis kumpulan R&B bertaraf multi-platinum, Az Yet.

Shawn Rivera lahir di Philadephia berasal dari susur-galur Puerto Rico, juga pencipta bagi cara baru bermain drum (cajon-style) dikenali sebagai SlapBoxx.
Aizat Amdan
Lirik Lagu/ Lyrics
Berarak bulan dan bintang yang meliar di fana
Malap purnama
Memanggil rakyat jelata 'tuk tulus semuka
Jiwa jatinya

Mengusung hawa nafsu yang lama dikerah
'Sahabat' lama
Dirangkul erat musuh yang akan diterpa
Kelibat terang sangkar Tuan kita

Bersujud saban hening malam diselam tenang
Semi agungan
Seribu rembulan diajuk, nanti kunjungan
Akhir Ramadan

Diusik kenangan azali yang dahulu
Pulang ke pangkalNya
Walaupun keperitan sayup menyusul
Lihatlah wajah insan yang gembira

Menatap
Rantauan
Yang segar
Di ingatan

Dikuis kenangan azali yang dahulu
Pulang ke Pangkuan
Walaupun keperitan perlahan menyusul
Lihatlah wajah insan yang gembira
Merai kemurnian berpuasa
Lihatlah anak-anak yang gembira
Menyambut rahmat Syawal yang pertama

Lihatlah wajah-wajah riang ria
Merai kemurnian berpuasa
Lihatlah tua muda yang gembira
Menyambut rahmat Syawal yang menyapa

Selamat menyambut hari raya

Video Muzik/ Music Video
Laye Palo: Di Malam Raya (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
Maxis / Hotlink Caller Ringtones: (DAIL) *131*401184 tekan CALL

Muat Turun MP3/ MP3 Download
Di Malam Raya - Single - Aizat Amdan, AmIr Jahari & The Venopian Solitude (iTunes)

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: Di Malam Raya
Artis/ Artist: Artis KGE [Aizat Amdan, Amir Jahari, Mel (Tonawarna), Takahara Suiko (The Venopian Solitude)]
Album: - / Single (2014)

Lirik: Takahara Suiko

(P) 2014 KGE
lagu Serangga Pilihan
Lirik Lagu/ Lyrics
Serangga pilihan, serangga pilihan,
Mana satu serangga...pilihan,
Kucing, anjing, kuda,
Platipus...

Musang, kura, rusa, kera, monyet,
Sape serangga pilihan, sape serangga pilihan,
Sape serangga pilihan...

Di dunia banyak...serangga,
Semua nye...ciptaan tuhan,
Tapi mane satu pilihan,
Anda diberi mase 2 minit...
Untuk memilih serangga serangga pilihan masing masing...

Serangga pilihan, serangga pilihan,
Kucing, anjing, monyet, rusa, kera...

Beberape tahun dahulu,
Ade ikan...
Tapi 3 tahun depan ade kucing,

Banyak binatang !
Di dunia banyak binatang,
Terdiri daripada seribu species...
Seribu species !

Serangga pilihan, serangga pilihan,
Kucing, anjing, monyet, rusa, kera...

Banyak serangga yang tak dicerite,
Tapi, kite boleh tengok dalam TV2,
Banyak serangga yang tak diketahui oleh anak anak kecil...

Serangga pilihan,
Serangga pilihan,
Kucing, anjing, monyet, rusa, kuda...

Banyak serangga di dunia,
Di malaysia pun ade banyak serangga pilihan,
Serangga pilihan !
Kucing, anjing...

Video Muzik/ Music Video
Serangga Pilihan (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
-

Muat Turun MP3/ MP3 Download
-

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: Serangga Pilihan
Artis/ Artist: Si Bodoh
Album: - / Single (2012)

PS: Semua jenis binatang yang disebut dalam lagu bukan serangga :P
lagu syawal tanpamu ntahsape2ntah
Lirik Lagu/ Lyrics
[Frequensi]
Syawal yang tiba kini terasa tanpa mu

[Nawi]
Tika takbir memecah sunyi
Tika perasaan sedih menyelubungi
Ku terbayang dia yang selalu disisi
Namun ku tahu dan pasti itu hanya ilusi
Terkenang dahulu susana meriah
Sambut hari lebaran kami bersama
Tapi kenangan tetap ditelan masa
Ku hanya mampu panjatkan doa di pusara

[Al-Z]
Alunan takbir membenam perasaanku
Jauh ke dasar kolah tampungan air mataku
Habis semua berlimpah
Mengisi semua lurah
Seperti embun pagi semua jatuh ditadah tanah
Ternampak bayang kelibat dirimu
Cubaku capat 'tuk berjabat mahu mohon ampun
Namun kamu hanya maya
Cuma mainan mata
Semua sudah tiada
Kau bawa rayaku bersama

[Frequensi]
Ku dambakan
Keampunan darimu
Syawal yang tiba kini terasa tanpa mu
Suasana pilu
Menyapa ke hatiku
Dengakan rintihan dariku
Yang amat merinduimu

[G 542]
Sebalik tirai besi tiada sapa di sisi
Doa pada ilahi hanya Mu yg memahami
Selami mendalami diri yg menharungi
Segala yg dilalui tidak guna dikesali
Amat merindui mereka telah pergi
Nyata realiti mereka tidak kan kembali
Walau diri ini kian dipulaui dijauhi
Hari raya aidilfitri tetap dirai dirasai

[RydzaRadzy]
Bertahun berlalu, Syawalku tanpamu
Aku yang tak menghargai waktu bersamamu
Terlalu angkuh mengejari dunia palsu
Terlalu banyak dosa hanya Tuhan yang tahu
Ampunkanlah kesalan kesilapan hambamu
Ibu, Ayah halalkan makan, minum anakmu
Di pagi Syawal ini aku menyerah
Sujudku di atas sejadah, Kembali kepada fitrah

[Farhan]
Ku dambakan
Keampunan darimu
Syawal yang tiba kini terasa tanpa mu
Suasana pilu
Bersinggah ke hatiku
Tenggelam dalam kenangan lalu
Aidilfitri tanpa mu

Kini
Ku berharap
Diterima keampunan atas kekhilafan
Jika diberi masa dan ruang
Akanku terapi semua jalan 'tuk pulang

[Frequensi]
Tidak akanku siakan masa lalu denganmu
Kemesraan yang terjalin tanpa rasa jemu
Tidak akanku siakan masa lalu denganmu
Kini hari lebaran tanpa, kamu di sisiku

[Farhan]
Ku dambakan
Keampunan darimu
Syawal yang tiba kini terasa tanpa mu
Suasana pilu,
Bersinggah ke hatiku,
Tenggelam dalam kenangan lalu,
Aidilfitri tanpa mu,

[Frequensi]
Ku dambakan,
Keampunan darimu,
Syawal yang tiba kini terasa tanpa mu,
Suasana pilu
Menyapa ke hatiku
Dengakan rintihan dariku
Yang amat merinduimu

[Farhan & Frequensi]
Ku dambakan
Keampunan darimu
Syawal yang tiba kini terasa tanpa mu
Suasana pilu
Bersinggah ke hatiku
Tenggelam dalam kenangan lalu
Aidilfitri tanpa mu

Video Muzik/ Music Video
Syawal Tanpamu - NtahSape2Ntah (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
Maxis / Hotlink Caller Ringtones: (DAIL) *131*401852 tekan CALL
Celcom Call Me Tones: (DAIL) *888*970134# tekan CALL
Digi Color Tunes: (SMS) CT 1801307 ke 20000

Muat Turun MP3/ MP3 Download
Syawal Tanpamu (feat. Farhan, Nawi & G 5Forty2) - Single - NtahSape2Ntah (iTunes)

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: Syawal Tanpamu
Artis/ Artist: NtahSape2Ntah feat. Farhan, Nawi & G 542
Album: - / Single (2014)

Composed by Addwind Coruz Hooks
Written by Al-Z, RydzaRadzy, Frequensi, Farhan, Nawi & G 542
Engineered and Mixed by Al-Z at IBP Studios
Mastered by Coruz Hooks at IBP Studios
Editing by Wan
Art Direction by Bobby Raj

(P) 2014 IBP Studios
Sebulan lalu penyanyi Linda Rafar redha dengan pemergian anak Memen akibat kanser perut. Kini lebih tenang, Linda Rafar kini mengambil keputusan untuk menghasilkan novel dengan kolaborasi penulis Bahruddin Bekri. Tajuk novel, Menunggumu Di Pintu Syurga.

Novel Menunggumu Di Pintu Syurga
Menunggumu Di Pintu Syurga
Sinopsis: Coretan kehidupan Linda Rafar bersama memen sehingga saat anaknya menghembuskan nafas terakhir. Luahan pengalaman, serta ketabahan memen bergelut melawan kanser perut tahap 4 yang boleh dijadikan tauladan serta iktibar ikhtiar hidup bagi keluarga lain yang mengalami nasib sama.

70% siap, ketahui segalanya tentang kesedihan dan ketabahan Memen bersama Linda Rafar menghadapi tragedi yang belum diketahui umum sehingga kini.
lagu yuna lautan
Lirik Lagu/ Lyrics
Cinta ini tanda hati
Aku kau yang punya
Siapa sangka kita berdua
Bersama akhirnya

Chorus:
Oh biarkan ribut dan hujan
Datang menduga aku engkau ada
Oh biarkan seluas lautan
Ku renangi jika aku kau perlukan

Oh biarkan kerna aku kau ada

Tiada cela engkau sempurna
Yang teristimewa
Seandainya tiada istana
Ku mencintaimu seadanya
Yeah

Ulang Chorus

Oh biarkan kerna aku kau ada

Solo

Oh siapa sangka cinta yang kita bina
Akhirnya bersemi jua
Oh biarkan kerna kini kau ku ada

Ulang Chorus 2x

Oh Biarkan kerna aku kau ada

Video Muzik/ Music Video
Yuna - Lautan (MTV) (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
Maxis / Hotlink Caller Ringtones: (DAIL) *131*404426 tekan CALL
Celcom Call Me Tones: (DAIL) *888*225431# tekan CALL
Digi Color Tunes: (SMS) CT 0437000 ke 20000
U Mobile Colour Tones: (DAIL) *118*596452# tekan CALL

Muat Turun MP3/ MP3 Download
-

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: Lautan
Artis/ Artist: Yuna
Album: - / Single (2014)

OST/ lagu tema filem Lagenda Budak Setan 3 - Kasyah (2014) (Trailer - Youtube) oleh pengarah Sharad Sharan berdasarkan novel trilogi tulisan Ahadiat Akashah.

Lirik: Yuna
Penerbit: AG Coco
Terbitan: Yuna Room Records

(P) 2014 Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd
lagu maafkan aku asfan
Lirik Lagu/ Lyrics
Lama sudah kumencari bayang-bayangmu
Yang hilang bertahun-tahun yang makin reput
Bila tersedar di atas kesilapan diriku
Kulupakan cerita lama dan terus kembali

Maafkanlah aku
Bila aku melukai hatimu
Mungkin juga kita yang terlupa
Siapakah diri ini

Bila tiada lagi
Kusedari kisah ini terhenti
Cubalah fahami
Cinta ini memerlukan kau dan aku

Tidak terdaya untukku menanggung rindu
Dan tidak terdaya aku melepaskanmu
Bila tersedar di atas kesilapan diriku
Kulupakan semua dan kembalilah

Maafkanlah aku
Bila aku melukai hatimu
Mungkin juga kita yang terlupa
Siapakah diri ini

Bila tiada lagi
Kusedari kisah ini terhenti
Cubalah fahami
Cinta ini memerlukan kau dan aku

Video Muzik/ Music Video
Maafkan Aku - Asfan (Video Lirik) (Youtube)

Nada Pemanggil/ Ringback Tone RBT (Malaysia)
Maxis / Hotlink Caller Ringtones: (DAIL) *131*403828 tekan CALL
Celcom Call Me Tones: (DAIL) *888*224652# tekan CALL
Digi Color Tunes: (SMS) CT 1312923 ke 20000
U Mobile Colour Tones: (DAIL) *118*595022# tekan CALL

Muat Turun MP3/ MP3 Download
-

Info Muzik/ Music Info
Tajuk Lagu/ Song Title: Maafkan Aku
Artis/ Artist: Asfan
Album: - / Single (2014)

OST siri drama Rindu Awak 200% (2014) (Promo - Youtube) TV3 7pm-8pm.

(P) 2014 Nova Music
Havoc raya album art
MP3 Album: iTunes

1. Bergema Takbir Di Pagi Raya - ForUToC
2. Raya (feat. Sepahtu) - Dato Ac Mizal
3. Balik Kampung - Aliff Aziz & Alif Satar
4. Keroncong Hari Raya - Wings
5. Seloka Hari Raya - Qalam Band & Rafidah Ibrahim

6. Ayah Aku Rindu Pada Mu - Mawi
7. Suasana Hari Raya - Aliff Aziz
8. Tak Dapat Cuti Raya (With Dialog) - Adi & Zahid
9. Nico Berhari Raya - Nico
10. Iyo Ko - A to Z

11. Suasana Hari Raya - Illa Sabry & Stellar Band
12. Salam Sesuci - Ajai
Seleksi Lagu Lagu Terbaik Hari Raya Aidilfitri
MP3 Album: iTunes

1. Gema Lebaran - Erra Fazira
2. Andai Ku Tahu - Ungu
3. 5 Waktu - Yuni Shara
4. Sesuci Lebaran - Siti Nurhaliza

5. Ingatan Di Hari Raya - SOFAZ
6. Nikmat Hari Lebaran - Saidatul Erma
7. Nikmat Hari Raya - Siti Nurhaliza, Noraniza Idris, New Boyz & Aqasha
8. Rindu Ku Di Hari Raya - Nita
9. Syawal Di Nanti - New Boyz
10. Masih Ada Yang Sayang - Noraniza Idris

11. Hari Yang Mulia Hari Bahagia - Lips
12. Di Lebaran Yang Ini - Indah Ruhaila
13. Selamat Hari Raya Bonda - Natasha
14. Manis Manis Lebaran - SOFAZ, New Boyz, Lips & Saidatul Erma
15. Cahaya Aidilfitri - Siti Nurhaliza & Handy Black

16. Pada Hening Pagi Raya - Siti Nurhaliza